bg-shape-small-hero

Waarom kiezen voor een Lightspeed webshop? 5 voordelen! 

In de wereld van e-commerce zijn er tal van contentmanagementsystemen om een webshop mee te bouwen. Een Smooothie webshop is gebouwd met Lightspeed eCom. Maar waarom hebben we hiervoor gekozen? Alles over Lightspeed én de voordelen lees je hier!

Wat is Lightspeed eCom?

Lightspeed, volledig Lightspeed eCom (C-Series), is een SaaS-oplossing voor webshops. SaaS staat voor Software as a Service. Simpel gezegd maak je bij een SaaS-oplossing gebruik van een bestaande software service via een abonnementsvorm. Het grote voordeel hiervan is dat je zelf geen kennis van webontwikkeling of codering hoeft te hebben, wat bij open source oplossingen het geval is. Zo kun je eenvoudig een webshop starten met een gebruiksvriendelijke backend.

Lightspeed is in 2005 opgericht in Canada. In 2015 namen ze het Nederlandse SEOshop over. Beide aanbieders hebben altijd als hoger doel gehad om webshops te optimaliseren voor zoekmachines. Deze gezamenlijke visie leidde dus tot een overname en is nog altijd een van de voordelen van een Lightspeed webshop.

Red Banana en Lightspeed

Red Banana is al sinds 2011 Silver Partner van Lightspeed. Deze samenwerking zorgt er onder andere voor dat wij altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Zo hebben wij al meer dan 100 Lightspeed webshops opgeleverd met de nieuwste (online marketing) technieken. Al die jaren aan ervaring hebben ervoor gezorgd dat wij inmiddels dé Lightspeed expert zijn van de BeNeLux. Meer informatie? Bekijk dan onze pagina webshop laten maken.

5 voordelen van een Lightspeed webshop

Als Red Banana en Smooothie staan we 100% achter het product. Wij zijn echte Lightspeed ambassadors. Waarom? Voor ons heeft Lightspeed alleen maar voordelen. Daar vertellen we je graag meer over!

1. Gebruiksvriendelijk voor noobs tot nerds

Terug naar het begin. Lightspeed is dus een SaaS-oplossing wat perfect is voor zowel beginners als gevorderde webshop eigenaren. Je vindt namelijk moeiteloos je weg in de gebruiksvriendelijke backend van Lightspeed. Een kind kan de was doen. Maar zit je iets beter in de slappe was, dan zijn de mogelijkheden ook echt eindeloos. Je kunt namelijk gebruik maken van verschillende abonnementen, apps of zelf deels je webshop coderen.

2. SEO-vriendelijk webshop platform

Daarnaast is de vindbaarheid van je webshop natuurlijk essentieel. Zoals al aangegeven, hecht Lightspeed veel waarde aan een goede vindbaarheid. Elke Lightspeed webshop wordt dan ook goed geïndexeerd en de backend biedt verschillende aanvullende opties voor seo-optimalisaties. Zo kun je per pagina custom seo-titels en meta descriptions toevoegen én je kunt gebruik maken van een uitgebreide blogomgeving.

3. Responsive design

Van de 17 miljoen Nederlanders zijn er meer dan 14 miljoen unieke gebruikers van een mobiele telefoon. Je begrijpt dus dat het essentieel is dat jouw webshop zowel op desktop als mobiel perfect moet werken. Het laatste wat je wilt is dat (potentiële) kopers afhaken door technische problemen, omdat het mobiele apparaat niet goed communiceert met jouw shop. Gelukkig zijn Lightspeed webshops altijd responsive. Dat betekent dat ze ‘meebewegen’ met het scherm van de gebruiker. Op welke manier een gebruiker jouw webshop ook bezoekt, de user experience is altijd top!

4. Goede Nederlandse support

Problemen? Contact opnemen! En dat is gelukkig geen probleem, want Lightspeed heeft een uitstekende klantenservice die 24/7 beschikbaar is. En contact opnemen kan gewoon in het Nederlands met het Support Center voor eCommerce in Amsterdam. Een groot voordeel volgens gebruikers ten opzichte van andere e-commerce aanbieders. Of zoals een groot man ooit zei: That’s another biscuit. Al kun je je steenkolen Engels dus gewoon achterwege laten dankzij 24/7 Nederlandse support!

5. Geschikt voor grote en kleine webshops

Lightspeed is perfect geschikt voor zowel beginners als gevorderde webshop eigenaren. Maar is het ook geschikt voor de échte grote jongens? Jazeker! Je kunt meer dan 10.000 producten toevoegen aan je standaard catalogus. Daar ben je dus wel even zoet mee. En ook op het gebied van marketing biedt Lightspeed verschillende koppelingen en apps voor een soepele communicatie tussen bijvoorbeeld Google shopping, Facebook Shopping of e-mailmarketing. Bovendien is Lightspeed makkelijk te koppelen aan eigen voorraad systemen. Zo haal je dus echt het maximale uit je webshop, fysieke shop en andere sales kanalen. Of je nu 1 of 10.000 producten aanbiedt.

Lightspeed: het hoofdingrediënt van de perfecte Smooothie

Hierboven vind je slechts een greep uit de vele voordelen van een Lightspeed webshop. En dat is nog niet alles, want wat nu als je deze voordelen filtert en blendt in een perfecte mix? Dan krijg je, je raadt het al, Smooothie!

Wil je alle voordelen weten van Lightspeed gemixt in een Smooothie? Check het blog ‘Waarom Smooothie’. Liever direct voorproeven? Download dan ons gratis beschikbare online magazine.