bg-shape-small-hero

Verhoog je omzet bij de check-out van jouw webshop

Aandacht. Als webshop eigenaar wil je natuurlijk dat iedere bezoeker aandachtig door je webshop scrolt en uiteindelijk een aankoop doet. Toch is deze wens niet altijd even makkelijk te verwezenlijken. Maar waar ligt dat aan?

Dit heeft vaak met één factor te maken: de attentie ratio. Ondanks dat veel bezoekers vaak tot de check-out komen, wil het toch niet altijd lukken om net dat laatste stapje te maken en de aankoop te voltooien. In dit blog lees je wat attentie ratio is, hoe je je attentiewaarde kan vergroten en laten we zien hoe je jouw klant net die stap kunt laten maken om af te rekenen in je check-out.

Wat is attentie ratio?

Attentie ratio (in het Engels attention ratio) is het aantal acties dat een bezoeker kan doen op een bepaalde pagina, tegenover het aantal acties dat je wilt dat een bezoeker doet op een bepaalde pagina.

Neem bijvoorbeeld een homepage. Een homepage op je webshop heeft enorm veel verschillende buttons en call to actions. Dit is natuurlijk omdat je alle producten wilt laten zien en ervoor wilt zorgen dat de gebruiker doorklikt naar een categorie of product. Op een homepagina kan de attentie ratio 40:1 zijn. Dit betekent dat er 40 actie mogelijkheden zijn en jij wilt dat ze in ieder geval één actie uitvoeren namelijk, klikken.

Attentie ratio bij een check-out

Bij een check-out ligt dit net wat anders. Een check-out is namelijk de laatste stap in het proces van een bezoeker. De bezoeker heeft uitgezocht wat hij of zij wilt, heeft het product in het winkelwagentje geplaatst en is klaar om te betalen. Binnen de check-out pagina zou de attentie ratio dan ook 1:1 moeten zijn. Er is één mogelijke actie en ook maar één actie die je wilt dat de bezoeker uitvoert, betalen.

Toch zien we nog vaak dat de bezoeker afhaakt bij de check-out van een webshop. Dit kan verschillende redenen hebben:

  • Er is teveel afleiding
  • De check-out is niet duidelijk
  • De check-out ziet er onveilig uit

Doordat mensen blijven hangen bij je check-out, daalt de attentiewaarde van je webshop check-out. Wanneer dit gebeurt verlies je bezoekers en omzet, die je bij andere omstandigheden wel had gerealiseerd.

attentie-ratio-check-out-smooothie

Wat is attentiewaarde?

De attentie ratio heeft directe invloed op de attentiewaarde van je pagina of webshop. Attentiewaarde is de mate waarin een uiting is geslaagd om je doelgroep te bereiken. Bij een check-out is dit de aankoop. Wanneer er 100 bezoekers tot de check-out zijn gekomen, maar er hebben maar 20 mensen daadwerkelijk een aankoop gedaan, is je attentiewaarde 20%.

Het is dus belangrijk dat je attentie ratio en je attentiewaarde zo hoog mogelijk zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw webshop check-out een succes wordt?

Hoe verhoog je de attentiewaarde bij check-out?

Er zijn een aantal mogelijkheden om je attentiewaarde, en dus je conversies, te verhogen.

  • A/B testen: Met A/B testen kun je testen en toetsen wat het beste werkt. Hierin kun je spelen met verschillende elementen zoals buttons, kleuren en logo’s.
  • Hotjar: Hotjar is een tool die laat zien waar de aandacht van je bezoeker naartoe gaat en vooral, waar hun aandacht achterblijft. Bovendien kun je zien tot waar ze scrollen en wanneer ze je pagina verlaten.
  • Ervaring in huis halen: De makkelijkste en meest verstandige manier is de hulp inschakelen van een ervaren bureau die webshops maakt zoals Smooothie. Dankzij jarenlange ervaring en uren aan A/B testen hebben wij onze eigen custom Lightspeed check-out ontwikkeld. Deze check-out is perfect afgestemd op een hoge attentie ratio en attentiewaarde.

Wat is de custom Lightspeed check-out?

De check-out is misschien wel de belangrijkste pagina van heel je webshop. Dit is de plek waar jouw bezoeker overgaat tot aankoop en daadwerkelijk klant wordt. Bij Smooothie hebben we daarom onze eigen custom Lightspeed check-out ontworpen.

Onze Lightspeed check-out is ontstaan vanuit jarenlange kennis op het gebied van webshops, optimalisaties en heel veel A/B testen. Dit heeft geleid tot een webshop check-out die is voorzien van alle gemakken en voordelen, die ervoor zorgen dat je meer conversies behaald vanuit je check-out.

custom-Lightspeed-check-out-Smooothie

De voordelen van de custom Lightspeed check-out

Onze Bananas hebben de Lightspeed check-out speciaal ontworpen om de attentie ratio en de attentiewaarde te optimaliseren. Hier zit veel ervaring, innovatie en optimalisering in. Er zitten dan ook verschillende voordelen aan de custom Lightspeed check-out, ten opzichte van een normale check-out.

1. Enorm snel, dankzij realtime data

De custom check-out van Smooothie is razendsnel. Binnen de check-out wordt realtime data opgehaald. Dit zorgt ervoor dat alle gegevens van de klant direct en automatisch wordt ingeladen. Hierdoor hoeft de pagina niet refresht te worden en kan de klant afrekenen zonder afleidingen.

2. Verhoogde attentie ratio en attentiewaarde

Zoals we eerder al vertelden, is een hoge attentie ratio en hoge attentiewaarde van essentieel belang bij een webshop check-out. Onze custom Lightspeed check-out is dan ook geoptimaliseerd om de hoogst mogelijke attentie ratio en attentiewaarde te creëren binnen je check-out. Simpel gezegd: onze custom check-out zorgt ervoor dat bezoekers maar één ding kunnen: afrekenen.

3. Focus op mobile first

Steeds meer consumenten bezoeken het internet via hun mobiel. Hierdoor is het van belang dat wanneer je een webshop laat maken, deze is geoptimaliseerd voor mobile gebruikers. Dit geldt ook voor je check-out.

Daarom is onze custom Lightspeed check-out, vanuit een mobile first design ontworpen. Dit houdt in dat de custom check-out perfect is afgestemd op ieder telefoontype. Waardoor iedere bezoeker, ongeacht welk type apparaat, gemakkelijk kan afrekenen.

4. Herkenbare look en feel met je eigen huisstijl

Als bedrijf is het belangrijk dat je eigen huisstijl herkenbaar is over je gehele webshop. Zo ook binnen je check-out. Gelukkig is onze custom Lightspeed check-out zo gemaakt, dat alle elementen kunnen worden voorzien van jouw eigen huisstijl. Mocht je hier niet aan uitkomen, dan denken we graag met je mee over een uniek design!

Zorg voor meer conversie met de custom Lightspeed check-out

Een check-out is een van de belangrijkste pagina’s van je webshop. Het is daarom belangrijk dat je check-out volledig geoptimaliseerd is om conversie te realiseren. Met de custom Lightspeed check-out van Smooothie, heb jij een check-out die dit kan realiseren.

Benieuwd wat de custom Lightspeed check-out voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op en we kijken graag wat we voor jouw webshop kunnen betekenen!